سوال: از چه غذاهایی در حین شیردهی باید دوری کنیم؟
در کل خانم ها باید از دو نوع ماده غذایی در هنگام شیردهی پرهیز ویا آنها را کم مصرف کنند، الکل و ماهی. الکل از شیر مادر به نوزاد انتقال پیدا می کند و می تواند روی رشد اعصاب کودک تاثیربگذارد. از ماهی حتی تن ماهی باید اجتناب کنید و یا به اندازه مشخصی مصرف کنید، نباید بیشتر از دو وعده در هفته باشد زیرا ماهی حاوی جیوه است و می تواند تاثیر منفی بر رشد اعصاب کودک داشته باشد.
بعلاوه از هر ماده ای که حتی یکی از اعضای خانواده به آن حساسیت دارد باید دوری کنید، مواد غذایی که رایج ترین آنها تخم مرغ، بادام زمینی، سویا، گندم، ذرت وشیر است. مواد غذایی مشخصی مثل مرکبات، فلفل های تند، کلم بروکلی، سیر، کافیین (قهوه، چای و شکلات) ممکن است در کودک باعث خارش، حساسیت، گاز معده و یا تحریک روده شوند و کودک به آنها عکس العمل منفی نشان دهد.
بعضی گیاهان مثل نعنای صحرایی و جعفری اگر به مقدار زیاد استفاده شوند می توانند شیر مادر را کاهش دهند ولی مکمل های دیگری مثل شنبلیله می تواند باعث افزایش شیر مادر شود.
البته کودک شما می تواند شما را متوجه چیزهایی که با سیستم بدنش سازگار نیست، کند.موضوعی را که باید به خاطر داشته باشید این است که ممکن است حتی تا ۱۴ روز طول بکشد که اثرغذایی را که کاملا کنار گذاشته اید ازشیرتان برود و فکر نکنید که تغییری را که در تغذیه تان ایجاد کرده اید سریعا وبعد از ۲۴ ساعت روی کودک شما اثر می گذارد.