ناخن جویدن کودک مکیدن شست کودک شما میتواند برایشان مفید باشد!
ناخن جویدن کودک و مکیدن شست معمولا به عنوان عادتهای بدی شناخته میشوند که والدین میخواهند آنها را از بین ببرند، اما تحقیق جدیدی در مجله متخصصین کودک چاپ شده است که میگوید این رفتارهای دوران بچگی آنقدر ها هم بد نیست. محققین نیوزلندی ۱۰۰۰ کودک را در ۳ دهه مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که کودکانی که ناخن های خود را میجوند یا شست خود را میمکند، احتمال کمتری وجود دارد که دچار آلرژی شوند و ممکن است منافع محافظتی برای دوران بزرگسالیشان داشته باشد.
والدین شرکت کننده عادت ناخن جویدن و مکیدن شست را در ۴ دوره سنی متفاوت ۵، ۷، ۹ و ۱۱ سالگی گزارش کرده اند. محققین همچنین وضعیت آلرژی آنها را با استفاده از آزمایش پوست-آجری در سنین ۱۳ و سپس ۳۲ سالگی بررسی کردند.
این موضوع روشن شد که ۳۸ درصد بچه هایی که این عادات را داشتند حداکثر ۱ آلرژی داشتند، در حالیکه آنهایی که عادت به جویدن ناخن و مکیدن شست خود نداشتند حداقل ۱ آلرژی داشتند. شاید جالبترین نکته این باشد که محققین پی بردند که آنهایی که هر دوی این عادات «بد» را داشتند حتی احتمال کمتری به ابتلا به آلرژی در سن ۱۳ سالگی (اما نه در سن ۳۲ سالگی) را داشتند.
این نکته شایان ذکر است که محققین به کودکان پیشنهاد نمیکنند که برای پیشگیری از آلرژی به این عادات روی بیاورند. دکتر رابرت هانکوکس، دانشیار اپیدمی تنفسی از دانشگاه اٌتاگو میگوید:” بسیاری از والدین این عادات را نمیپسندند و ما مدرک کافی برای توصیه آنها برای تغییر این دیدگاه نداریم. ما مطمئنا تشویق به داشتن عادت جویدن ناخن و مکیدن شست را پیشنهاد نمیکنیم، اما شاید اگر بچه ای یکی از این عادات را داشته باشد و سخت باشد که آن را ترک کند، یافته های علمی وجود دارد که میتوان گفت شاید این عادات باعث کاهش ریسک ابتلا به آلرژی شود”.
این فقط آخرین تحقیق برای حمایت از به اصطلاح فرضیه بهداشت است که شما ممکن است با آن به خاطر تحقیقی که در سال ۲۰۱۳ به طور گسترده ای منتشر شد آشنا باشید. این تحقیق نشان میداد که مادرانی که پستانک های نوزادانشان را میمکیدند تا تمیز شوند، نوزادان کمتر به آلرژی مبتلا میشدند. محققین در این تحقیق بیان کردند: “هرچند مکانیزم و سن در معرض (پاتوژن ها) قرار گرفتن متفاوت است، اما هر دو تحقیق نشان میدهند که عکس العمل سیستم ایمنی و ریسک ابتلا به آلرژی ممکن است توسط قرار گرفتن در معرض باکتری های دهانی و دیگر میکروبها تاثیر بپذیرند”.
بنابراین اساسا، تلاش برای «خیلی تمیز» نگه داشتن و دور از میکروب نگه داشتن کودکان مان در واقع میتواند آسیب زننده باشد. شاید من هنوز هم به بچه هایم اصرار میکنم که دستهایشان را بعد از بازی در پارک بشویند، اما به عنوان مادر یک بچه شست مکننده تمام عیار، باید اقرار کنم که از شنیدن اینکه بارقه امیدی برای نیاز دخترم به مکیدن انگشتش در تمام طول روز وجود دارد هیجان زده شدم.